måndag 25 maj 2009

portrap 4

Stormöte hos Johannes på andra sidan nyåret. Cirkelmedlemmarna har en missionerande inställning och har nu fördubblat sitt antal. Johannes bjuder på mycket god ost (St. Agur, Tomme de Savoie, taleggio och svarpeppar-pecorino) samt knäckisar.

Churchill's Late Bottled Vintage - lbv
Sviskon, nejlika, katrinplommon, parfym. Lite glöggig! Liten strävhet och något stark. Superbt god. Vilket proffs! Behöver dekanteras.

Croft Distinction - special reserve
Tar alla med storm! Choklad, söt, sticker på tungan. Karamell i början av smaken men blir strävare och strävare. Osämja utbryter - slår den föregående smakupplevelse? Namnet är i alla fall helt rätt. Det här är komplext och spännande - en tveklös upplevelse!

Ferreira - ruby reserve
Den här luktar knappast komplexare än jäst vin. Syrlig, sträv, sur, torr (hur går detta ihop?). Inte mycket eftersmak, kort och stressad i tonen. Det här vinet är som en hetsig, finnig tonåring, klumpig men eventuellt charmig. Smak och körsbär och lakrits hävdar somliga (Ida), men vi är inte eniga. Ju mer vi tänker på och smakar på vinet desto mer fientligt inställda blir vi. Någon menar att detta smakar som att vakna upp efter en eftermiddagstupplur: uffigt!


Churchill's LBV - professional taste. Croft Distinction - maybe even better! Ferreira Ruby Reserve - no good at all.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar